tiistai 18. helmikuuta 2014

Business as usual

Buenos Airesissa meni viime viikko melko arkisissa merkeissä. Muutama päivä koulua, epäonnistunut asunnonmetsästys, mielenosoituksia ja kisakatsomon virittelyä...

Edellisessä tekstissä tuli mainittua meneillään oleva halvemman asunnon etsintä. Tästä ei haluttua lopputulosta tällä erää saatu, mutta eipä se meitä aiempien kokemusten perusteella juurikaan yllättänyt. Olimme jo melko toiveikkaita muutaman halvan ja kuvien perusteella hyvännäköisen kämpän suhteen, mutta yllätyksenä viime hetkillä asuntojen omistajat totesivatkin, että eivät he mitään opiskelijoita vuokralle halua ja varsinkaan näin lyhyeksi ajaksi. Yhtä asuntoa pääsimme katsomaan, mutta paikan päällä ei näyttänytkään aivan yhtä siistiltä kuin kuvissa ja toinen makuuhuoneista oli homeessa. Asutaan nyt siis vielä ainankin kuukausi tässä kämpässä.


Lisää kuvamateriaalia kaupungista:

Keskustasta meillepäin tuleva valtaväylä. Oikealla vaatimattomassa rakennuksessa majailee Universidad de Buenos Airesin oikeustieteellinen laitos.





Turistikamaa. Ylemmästäkin kuvasta bongattava kukkaa muistuttava härveli suunniteltiin avaamaan lehtensä auringon noustessa ja sulkemaan ne taas illalla auringon laskiessa. Taisi se vähän aikaa valmistuttuaan näin toimiakin, kunnes mekanismi hajosi. Systeemi on niin kallis korjata ettei kukaan ole viitsinyt asialle mitään tehdä, joten nyt lehdet ovat ja pysyvät auki. 









Koulupäivän päätteeksi olikin heti yliopiston nurkalla taas katu vallattu jonkin hyvän asian puolesta. Tähän aikaan vuodesta alkaa olla argentiinalaisten lomien loppumisen takia tiet jo muutenkin aivan tukkeessa päiväsaikaan. Vielä vähän lisämaustetta ruuhkaan tuo erityisjärjestelyt, joita nämä mielenosoitukset aiheuttavat. Ei ole onneksi ainakaan vielä omaa kulkemista vaikeuttanut.







Oman haasteensa meille suomalaisille viime viikkoon täällä toi olympialaisten ja nimenomaan jääkiekon näkymään saaminen, kun areenasta suoraan ei Argentiinan maalla kisat tietenkään näy. Hyvä striimi kyllä löytyi, mutta luokattoman huonon ja epävarman nettiyhteyden kanssa kisojen katsominen on hieman rasittavaa. Sunnuntain Kanada-peliä yritettiin mennä erääseen sporttipubiin katsomaan, josta luvattiin meille jääkiekon näkyvän. No näkyihän se jääkiekko, hyvin nopeasti siinä taitoluistelun ja kelkkailun lähetysten lomassa... Suuntasimme sitten takaisin kämpille katsomaan striimiämme, joka toimikin melko hyvin jatkoaikaa lukuunottamatta. Ratkaisu jäi siis näkemättä, mikä hieman söi miestä! Noh, jospa se huomenna otettava voitto Venäjästä korvaisi sunnuntain pettymyksen :)


Käytiin kokeilemassa koulun Subway. Katto vuotaa vettä joka paikasta, leivät oli todella kuivia ja puolet kasviksista puuttu. Päivän piristys... not.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti