lauantai 1. helmikuuta 2014

UADE




Hola! Tässä viestissä tulee vähän tietoa kouluun (UADE) liittyen. Kyseinen vaihto-ohjelma on Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Universidad Argentina de la Empresan yhteistyössä kehittelemä paketti. Kurssipaketti on valmiiksi räätälöity eikä siis opiskelija itse pääse kurssejaan valitsemaan. Ennen varsinaista koulun alkua meillä oli torstaina 16.1. infotilaisuus, missä kerrottiin kaikenlaista käytännön asiaa Buenos Airesissa olemisesta ja koulun aloittamisesta. JAMK tarjosi meille perjantaina melko kattavan kaupunkikierroksen ja lauantaina vielä kunnon illallisen hienossa ravintolassa Puerto Madero nimisellä ökyrikkaiden alueella. Varsinainen koulun aloitus oli sitten heti seuraavana maanantaina.

Tässä vaiheessa on ensimmäiset 2 viikkoa koulua takana. Nämä viikot olivat intensiiviopetusta 3 kurssista ja ensi viikolla vaihtuu sitten uus lukkari. Intensiiviviikoilla luentoja oli ma-to klo 8-16 eli aika tiukkaa settiä. Ensi viikosta lähtien vähän rentoutuu, kun on opetusta enää ti-to ja päivätkin on hieman lyhkäsempiä.

Intensiivijakson kurssit olivat:
Global Marketing and Sales (Latin American Focus)
Markkinointikurssilla keskusteltiin mielenkiintoisista arkipäivän havainnoista, mitä opiskelijat olivat kerenneet täällä tehdä. Ihan hyvä ettei teoriaa tykitetty kovinkaan paljon, kun ottaa huomioon luentojen olleen 3,5 tuntisia. Kurssi arvosteltiin viimeisellä tunnilla pidetyistä ryhmätöiden esityksistä.

Spanish
Espanjan kurssille porukka jaettiin 3 ryhmään ensimmäisenä päivänä tehdyn lähtötasotestin mukaan. Intensiivijakson lopussa pidetyn tentin ja opettajien havaintojen perusteella tarkistetaan, että osuiko lähtöarvio kohilleen ja laitetaan ryhmät kuntoon jatkoa varten. Espanjan opetus jatkuu koko vaihdon ajan, siitä plussaa!

Latin American Economics, Political and Culture Overview
Tällä kurssilla meinasi allekirjoittaneen mielenkiinto välillä olla hakusessa, kun vuosilukuja, henkilöitä ja termejä vilisi kiitettävällä tahdilla. Proffa oli kyllä hyvin asiantunteva ja kyllähän sieltä jäi paljon asiaa päähänkin muun muassa hallituksen sekoiluista valtion talouden parissa. Arviointiperusteena 20 % tuntiaktiivisuudesta ja 80 % tentistä.




Tällä kertaa Jappo kirjoitettiinkin Iapov.

Kampukselta löytyy Starbucks, Subway ja joku italialainen kahvila. Muuta sieltä ei sitten juuri saakkaan eli ruokavalio jää hyvin yksipuoliseksi, jos koululla aterioi. Vielä ei tosin subikaan ole auki, koska argentiinalaisilla on kesälomat meneillään. Tarjonta koulun lähiseuduillakaan ei ole kovin kummallista. Löytyi sentään lähettyviltä yks kiinalainen ravintola, josta saa noutopöytää halvalla. Tilauspaikoissa ei ruokatauon puitteissa oikein kerkeä asioimaan.

Varsinaista lomaa ei vaihto-ohjelman aikana ole. Käyttämällä hyväksi 75 %:n läsnäolopakon sallimia poissaoloja, satunnaisia pyhäpäiviä ja valmiiksi jo lyhyitä kouluviikkoja pystyy kyllä pitämään vähän pidempääkin vapaata. Koko ohjelma kestää nelisen kuukautta ja se loppuu 9.5. Tuon jälkeen on vielä joitain rästitenttejä, jos sellaisiin joutuu.


Pari kuvaa vielä koulumatkalta:

Yliopisto bussipysäkiltä katsottuna. UADE sijaitsee Av. 9 de Julion varrella.


Mielenosoitus 9 de Juliolla. Poliiseja oli enemmän ku mielenosottajia.


PS. On muuten hienoa, kun meinaa laittaa ruokaa ja iskee levyn päälle ni menee koko kämppä pimeeks. Ei sit tehä makaroonimössöjä.

1 kommentti:

  1. Heii!! Hyvältä vaikuttaa! Mitä muita kursseja siellä on, kuin nuo intensiivijakson kurssit? Oon siis tosiaan hakenu tänne vaihtoon. Ja onko ruoka minkä hintaista? :)

    VastaaPoista