sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Sopimuksia Argentiinan malliin

Hola! Viime viikkoina on saatu huomata käytännössä, mitä tarkoittaa ettei Argentiinassa juurikaan kunnioiteta sopimuksia. Eräs vaihtari heitetään kuun vaihteen jälkeen asunnostaan ulos, koska omistaja päätti ottaa uuden asukkaan tilalle. Toisilla taas omistaja potki vuokralaiset pihalle yllättäen päivän varoitusajalla ja syyksi tähän oli keksitty asunnon siivottomuus. Mielenkiintoinen peruste, kun vuokraan kuuluu siivous eikä asunnossa mitenkään sotkuista ollutkaan. Tässäkin tapauksessa omistaja varmasti vain halusi asunnon tyhjäksi uutta vuokralaista tai muuta käyttöä varten. Ei siis pidä liikaa luottaa sopimuksiin täällä päin.

Uuteen asuntoon muutto meni meiltä aika sujuvasti. Mitä nyt välittäjä sekoili valuuttamuunnosten kanssa ja meinasi veloittaa meiltä huomattavaa ylihintaa. Oltiin sentään hereillä ja saatiin hinta kohdilleen. Muuton ansiosta säästetään loppuajalta ~340 euroa per naama eli ihan mukava säästö! Uusi asunto on vielä reilusti suurempi kuin edellinen. Pieniä hankaluuksia on ollut vaihtelevasti toimivan nettiyhteyden kanssa ja välittäjä ei ole antanut meille asunnon avaimia vielä kahta enempää. Voi olla helpompi käydä vaan teettämässä puuttuvat avaimet niin ei tarvitse välittäjän kanssa jahkailla asiasta.

Ruokasalissa 2x2m peili. Korvaushinnaksi ilmotettu 1000 USD, ei siis parane rikkoa!


Viime viikonloppuna tuli tehtyä reissu Uruguayn puolelle matkaseurana vieraita Suomesta. Buenos Airesista pääsee reilussa tunnissa lautalla Colonia del Sacramentoon tai sitten kalliimmalla suoraan Montevideoon. Colonia on mukava pikkukaupunki, jonka vanhassa kaupungissa tuntuu kuin olisi ihan eri ajassa. Hienot vanhat rakennukset ja rauhallinen tunnelma teki paikasta oikein viihtyisän.

Colonian vanhaa kaupunkia



Coloniassa vietetyn yön jälkeen jatkoimme matkaa bussilla Montevideoon. Montevideosta ei valitettavasti jäänyt paljoa kehuttavaa. Toki sielläkin oli hienoja paikkoja, mutta tunnelma kaupungissa oli jotenkin synkähkö. Montevideon kohokohdaksi voisin sanoa onnistuneet ravintolavalinnat ja erinomaiset ruuat. Osaa ne Uruguayssakin näköjään pihvejä laittaa!




Montevideosta teimme päiväreissun Punta del Esteen, joka on hieman kalliimman puoleinen lomakohde muutaman tunnin päässä Montevideosta. Olin kyllä hämmästynyt, kun taksikuskitkin huristeli pääasiassa kalliilla mersuilla. On jo tottunut siihen, että taksit ovat halvannäköisiä ja kolhittuja romuja. Vähän aikaa epäilytti ottaa kasinon edestä taksia, kun mielessä oli, että eihän nää nyt voi tavallisen kansan kyytejä olla. Punta del Estessä lomailu pidempään voi opiskelijabudjetille käydä turhan kalliiksi, mutta paikka on kyllä siisti.
Punta del Esten satama.


17 päivää kestänyt julkisten koulujen opettajien lakko ja siihen liittyvät mielenosoitukset aiheuttivat pieniä ongelmia liikenteessä. Uruguaysta tullessa Buenos Airesin keskusta oli aivan jumissa mielenosoituksien takia ja taksilla sai kierrellä jonkin verran, että pääsi perille. Iguazun putouksille viime viikonloppuna järjestettyyn matkaan mielenosoitukset myös toivat oman mausteensa. Paluumatkan alussa oli nimittäin bussi joutunut seisomaan 6 tuntia paikallaan, koska mielenosoittajat olivat tukkineet tien.





1 kommentti:

  1. Hei! Opiskelen Oulun yliopistossa ja tutkin gradussani, kuinka persoonallisuus vaikuttaa kykyyn sopeutua vieraaseen maahan Latinalaisen Amerikan kontekstissa. Olen etsimässä tutkimukseeni henkilöitä, jotka ovat olleet vaihdossa tai vapaaehtoistyössä kyseisellä alueella lähivuosina. Huomasin blogistasi, että sinä olet ollut ja olisinkin erittäin kiitollinen, jos voisit auttaa minua tutkimuksessani!

    Osallistuminen on helppoa, tehtävänä on ainoastaan täyttää netissä oleva kysely sekä siihen sisältyvä persoonallisuustesti. Kyseinen persoonallisuustesti on laadukas ja saat siitä kattavat tulokset heti myös itsellesi! Testi on yhdysvaltalaisen psykologin suunnittelema ja näin ollen englanniksi, joten kohtalainen englanninkielen taito vaaditaan testin onnistumiseksi. Muut tutkimuksen osa-alueet ovat kuitenkin suomeksi.

    Osallistuneiden kesken arvon 100€ lahjakortin joko Finnairille tai Norwegianille, voittajan toiveen mukaisesti. Ilmoitathan piakkoin, mikäli haluat osallistua tutkimukseeni! Terkuin Minne (minne.merikukka@gmail.com)

    VastaaPoista