torstai 24. huhtikuuta 2014

Salta

Tässä kuvapainotteinen matkakertomus Saltasta. Vähän aikaa reissukohdetta pähkäiltyäni päätin googlettamieni kuvien perusteella lähteä Saltan provinssiin ihmettelemään Andien vuoria. Bussiliput Buenos Airesista sinne ja takaisin nykyisellä peson vaihtokurssilla kustansi noin 115 euroa 2-luokan lipuilla. Yhteen suuntaan bussissa sai istua rattoisat 20 tuntia, mutta 2-luokan cama ejecutivo penkeillä tämän ajan vielä kesti kohtuudella. Lentämälläkin olisi päässyt, mutta siihen lystiin ei valitettavasti itsellä varaa ollut. Hostellissa Saltan kaupungissa majoittui 6,5 eurolla per yö kuuden hengen dormissa.


Saltan kaupunkia läheiseltä nyppylältä. Vuorelle pääsi ylös puolen tunnin kävelyllä tai hissillä (2,5€).

Samaiselta mäeltä vuorinäkymää.





Vuorelle johtavat portaat alkaa tietenkin jälleen yhden kenraalin patsaalta. Näiltä ratsastavilta kenraaleilta ei kyllä Argentiinassa voi välttyä.












Saltassa viettämälläni viikolla oli sopivasti keskiviikkona juhlapäivä ja opettaja oli perunut espanjan tunnit tiistailta ja torstailta eli poissaoloista ei tarvinnut huolehtia. Keskiviikkona vietettiin Falklandinsaarien sodassa kaatuneitten Argentiinalaisten muistopäivää, joka on siis pyhitetty vapaapäiväksi. Tämän sodan vääryyksiä Argentiinalaisia kohtaan muistellaan edelleen aika antaumuksella täällä (ainankin median puolesta) ja valtio jatkaa saarten omistusoikeuden vaatimista briteiltä vieläkin.






Toinen hyvä reippailukohde Saltan kaupungista on läheinen Tres Cerritosin vuori, jonka huipulle on perustettu kappeli. Huipulla on todella iso puutarha ja kappeli sekä erilaisia alueita käsittääkseni rukoilua varten. Paikka on erittäin rauhallinen ja viihtyisä. Vähän ennen huippua näkee hyvin Saltan kaupungin ja ympäröivät vuoret.






Olin Saltassa 5 yötä, mutta pitkien bussimatkojen takia reissuun kului yhteensä 7 päivää. Saltan lähialueita (ja parhaimpia maisemia) kierrellessä välimatkojen takia auto on ehdoton, mutta itsekseni en raaskinut vuokrata autoa vaan tyydyin käymään parilla päiväreissulla, joita erinäiset matkayhtiöt tarjoavat Saltassa pilvin pimein. Vaikka en normaalisti tälläisistä "turistipaketeista" innostukaan niin päätin kokeilla, koska hinta oli halpa ja houkutus päästä hienoihin paikkoihin kova. Otin ensin kokeilumielessä päiväreissun Cafayate -nimiseen kylään (~18€). Tässä muutamia kuvia matkan varrelta:






 Viinitila Cafayatessa


Vaikka matkustusmukavuus minibussissa 12 muun ihmisen kanssa ei ollutkaan huipussaan, niin maisemat kyllä korvasi sen kokonaan! Omalla vuokra-autolla olisi saanut kulkea omaan tahtiin paikasta toiseen, mutta maisemien ihmettely ajaessa jäisi tietenkin vähemmälle ja niitä maisemia kyllä riitti muuallakin kuin pysähdyspaikoilla. Reittibussilla taas jäisi parhaat paikat hyvin lyhyiksi vilauksiksi, joten tälläiseen tarkoitukseen tuo turistimatka sopi oikein hyvin. Ja eikun seuraavaan paikkaan! Olin jo aiemmin ajatellut lähteä myös Saltasta pohjoisempaan Jujuyn puolelle joko reittibussilla ja majoittua Purmamarcan kylään tai toisena vaihtoehtona käydä turistimatkalla siellä suunnassa. Cafayaten reissun jälkeen päätös oli helppo ja lähdin toiselle päiväreissulle Andien suolatasangoille koska tämä reitti kulki myös Purmamarcan kautta.




 Pikkukylä vuorilla

 San Antonio de los Cobres. Kylä keskellä vuorijonoja Chilen ja Argentiinan välissä. Vähän otti jo hengestä kävellä ~3500m korkeudessa :)

 Taustalla hohtaa Salinas Grandes, suolatasangot. Vielä kun aurinkoki paisto..

 Salinas Grandes

 Aurinko meni tietenki heti pilvee ku päästiin paikan päälle.



Cerro de los Siete Colores. Purmamarcan kylän reunalla 7 eri värisestä kalliosta muodostuva kukkula.
Purmamarcan kylän ulkoreunalta vähän lisää eri värisiä kallioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti